logo-image

Spännande produkter och företag!

Svenska uppfinningar

Skiftnyckeln är en svensk uppfinning

Japan är ett av de länder som skapat flest nyttiga uppfinningar, men Sverige är inte så dåliga de heller. En av de mest kända uppfinningarna som kommer från Sverige är skiftnyckeln, men vi kan också stoltsera med saker som Tetrapack, den automatiska fyren och det moderna kylskåpet. Den svenska uppfinningsrikedomen är stark än idag och vi kan här presentera svenska smarta uppfinningar som du kan ha nytta av i din vardag, eller ge bort som presenter till någon som fyller år. 

5 svenska uppfinningar du kan ha nytta av

  • Den miljövänliga påsen: Det är en påse i tyg som är helt miljövänlig. Den är gjord för att ha frukt och grönsaker i och du kan återanvända den många gånger. Den är inte helt tät vilket gör att du kan skölja utan att ta ur frukt ur påsen. Smart idé som ger ett mindre avtryck på miljön. 
  • Isbitar av sten: Täljsten som man lägger i frysen och som sedan fungerar som isbitar. De håller kylan länge och du behöver aldrig fundera på om din whiskey ska bli utblandad med vatten. 
  • Lökskärare: Slipp problemen med att stå och hacka lök. Inga fler tårar, och snabbt går det också. 
  • Block för inhandling: En fiffig uppfinning som gör det enklare att ha ordning på din inköpslista. Sätt den på kundvagnen för att slippa ha den i fickan. 
  • Kudde till bilen: Denna bilkudde fäster du på bältet och låter dig, eller barnen, sova bekvämt. Perfekt present till de som ofta är ute och åker med familjen. 

 

18 Apr 2019