logo-image

Spännande produkter och företag!

Stopp i rören är inte kul

Det spelar nog inte så stor roll om man bor i Japan, Norge eller Sverige - har man fått problem med avloppet så blir man lite handikappad och då är det skönt att veta att det finns en rörjour dygnet runt som kan komma och hjälpa till. 

Vi hade planerat en nyårsfest och dagen innan stod vi och fixade med middagen. Det skulle bli Hokkaidopumpa, Okonomiyaki, Yakibuta ramen, sojamarinerade ägg och sushi såklart och även en hel del annat smått och gått. Men plötsligt såg jag att vasken inte riktigt ville tömmas och helt plötsligt så slutade det att rinna ut alls. 

Paniken började komma

Enkelt fixat tänkte jag och kröp under och började skruva isär vattenlåset med filter och allt men där satt inget alls. Det måste vara längre ner problemet sitter tänkte jag så jag tog en vajer vi har och började peta men inget hände. Jag började bli lite panikslagen för tänk om det var tokstopp lagom till storhelgen? 

Jag ringde rörjouren som gav mig tipset att hälla kokande vatten rakt ner i röret. Jag gjorde det och hörde hur det började gurgla lite. Men fortfarande stopp. Killen i telefon sade att han var på väg, så jag tog en liten paus. Rörmokaren hade med en sån där lång orm som han körde med och 10 minuter senare var det löst. Det var nog en fettpropp i rören så nu kommer jag aldrig mer att spola ner smält fett! Det är en sak som är säker. 

2 Jan 2023