logo-image

Spännande produkter och företag!

Crescent & Monark i Stockholm - Svenska märken

Japan har ett utmärkt kollektivtrafiksystem men det bästa sättet att ta sig runt, särskilt under de varma sommarmånaderna, är med cykel. Det finns ju så klart flera japanska märken på cyklar, men det är inte fel att satsa på svenska märken. Crescent är ett svenskt varumärke för fordon av olika slag. Dock kanske mest kända för sina cyklar. Men de tillverkar även mopeder och barnvagnar. När det gäller Monark så är det idag en del av Crescent. Du hittar Monark Stockholm på nätet att köpa. 

Att skaffa en cykel i Japan, är inte lika enkelt som i Sverige, då det inte bara är att besöka en cykelbutik.

Köpa cykel i Japan

I Japan finns det tre alternativ när det kommer till att köpa en cykel. Det i en butik, via nätet eller köpa en begagnad cykel från någon. I Japan finns det lite andra regler kring cyklar än vad det gör i Sverige. Du måste till exempelvis registrera din cykel. Det hos din kommunala polisavdelning under ditt namn. Detta gör du enklast direkt i cykelbutiken och då kostar det ca 500 yen. Om du köper en begagnad cykel så ska du överföra äganderätten precis som med en bil.

Sedan finns det en massa lagar och regler att följa. Bland annat måste du cykla på vänster sida av vägen. Du får inte cykla vårdslöst, eller under påverkan av alkohol, båda saker ger böter och kan leda till fängelse.  Det är även förbjudet att cykla på trottoarer, eller med ett paraply i handen. Du får inte heller prata i telefon då du cyklar, eller lyssna på en iPod. 

3 Mar 2020