logo-image

Spännande produkter och företag!

Sugen på att flytta till Japan?

Är det så att du funderar på att flytta till Japan? Då finns det en viktig sak att tänka på och det är att du måste ha ett visum. Den som ska stanna mer än 3 månader i Japan behöver justr detta. Att skaffa dig ett visum kan du göra på flera sätt. Ett sätt är att studera japanska på språkskola i Japan. Du kan även satsa på att bli utbytesstudent. Eller helt enkelt studera på ett japanskt universitet. 

Andra alternativ för att få visum till Japan är att få ett jobb eller en praktikplats. Dock är det inte alltid det lättaste, oftast krävs det att du kan tala japanska för att få ett jobb.

Ett ytterligare alternativ är att du gifter dig med en partner från Japan och får ett anhörighetsvisum.

Fixa flytten

När du fixat med visum så är det bara "resten" kvar. Att packa de prylar du vill ha med dig, och transportera dem till ditt nya land, samt se till att göra en flyttstädning av din gamla bostad. Du kan få flyttstädning i Örebro via städfirma, så slipper du göra det själv. Sen att få med sakerna till Japan, det kan göras med hjälp av en transportfirma. Men ta inte med för mycket, möbler och annat kan vara svårt att flytta på. Men det går ju alltid att köpa nytt i Japan. Så det är bra att satsa på att bara ta med personliga tillhörigheter. 

4 Aug 2020