logo-image

Spännande produkter och företag!

Skapa en trevlig miljö på trånga ytor

I Japan är man vana med att använda sig av alla små utrymmen som finns. Se bara på hur en dag vid deras tåg eller tunnelbana kan se ut! Minsta möjliga utrymme används optimalt och det är genomgående för hur man tänker i hela landet. Även här hemma i Sverige börjar vi se till att använda våra lokaler mer effektivt, och det gör att vi idag sitter mer trångt på kontor än vi gjorde innan. Det bär med sig vissa nackdelar såklart:

  • Högre ljudvolym
  • Sämre arbetsro
  • Svårare att koncentrera sig
  • Får aldrig vara "ifred"

För att minska den negativa påverkan ett trång utrymme kan ha på oss rent psykiskt kan man använda sig av olika lösningar. Och på vårt kontor har man skärmat av varje arbetsplats så att även om vi sitter i samma rum, så har vi enskilda utrymmen där vi kan jobba i lugn och ro. 

Hur då?

Vi valde att köpa skrivbordsskärmar som man monterar fast på skrivbordet. Det blir då som små väggar runt omkring en, men inte så höga. Så fort man sitter ned på sin stol får man ett privat utrymme och kan fokusera. Behöver man samtala med kollegor är det bara att ställa sig upp så man ser varandra. Jag tycker verkligen om den här lösningen med skärmar på skrivborden. Det känns som man har ett alldeles eget kontor. Sen att man kan dekorera skrivbordsskärmen är ju bara en slags extra bonus. 

9 Feb 2019