logo-image

Spännande produkter och företag!

Ett eget litet hemma-spa i japansk stil

Badrummet hemma ska vara en plats för avslappning och ett ställe där man får ro i både kropp och själ. Att då skapa sig ett eget litet spa, i japansk stil, är något som förstärker detta. Men vad ska man tänka på, och hur gör man för att få den där lyxiga spa-känslan? Jag har samlat ihop några tips till dig som vill inreda ditt badrum med den äkta japanska känslan. 

Naturmaterial är centralt

Den japanska kulturen och designen använder sig traditionellt av både trä och sten. Det är också det du ska satsa på för att få den rätta "feelingen". Ett badkar av trä, vackra trämöbler och kanske en vacker kimono. Ett par bonsaiträd höjer också känslan. Det ska vara Wabi Sabi, eller som vi skulle säga på ren svenska; enkelt, strikt men med mjuka toner och material. Asymmetriskt, men samtidigt estetiskt. Jag rekommenderar varmt att titta på bilder av japanska hem, där denna inredningsstil syns väl innan du sätter igång. För att få inspiration kan du även se på japanska filmer. 

Ta hjälp där det behövs

Mycket av detta kan du göra på egen hand. Bygga små skåp som döljer rören, och inreda med japanska tyger och ljus. Men när det kommer till installationen av exempelvis badkar så bör du ta hjälp av experter inom VVS. Om du inte använder certifierad våtrumsspecialist kan det innebära att inga försäkringar gäller om olyckan skulle vara framme och du får vattenläckor. 

30 Aug 2018